OMELETT

 
 

Idag är det lördag. Ska berätta hur jag gjorde denna underbara omeletten. När du steker ägg över huvud taget så är det viktigt att du tänker på att du inte har för hög värme! Börja på mellan värme, och om du sedan vill ha en gyllenbrun krispig yta så kan du höa värmen i slutet!

Ingredienser: För en person!
2 ägg
1 msk mjölk
en nypa salt
en nypa peppar
ca ½ dl riven ost
ca 3 st skivor skinka

Gör såhär:
1. Blanda ihop ägg, mjölk, salt och peppar i en skål. Vispa så att allt blandas ihop.
2. Lägg i smöt i en stekpanna och lägg i omelettsmeten. Stek på låg värme.
3. Lägg i ost och skinka. Stek bara på den ena sidan så blir den god och krämig!
4. När osten har smällt och omeletten blivit lite fastare så lägger du över ena halvan på den andra. Stek på lite högre värme på båda sidorna innan servering
5. När den är klar så serveras den direkt. Du kan toppa den med lite ruccola eller andra grönsaker!


 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: