SKALDJURSPASTA

 


Provade som sagt en skaldjurspasta till middag. Passar lika bra som lunch! Det var jättegott och vi kommer att göra om det i vårt hus iaf!

Ingredienser: 4 personer
400 g pasta (Jag använde färsk tagliatelle, men du kan också ha vanlig!)
1 gul lök
1 klyfta vitlök
1 msk olivolja
40 g smör
3 msk vetemjöl
0,5 l mjölk
2 dl grädde
1 dl creme fraiche
1 tärning fiskbuljong
1.5 msk vitvinsvinäger
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
2 krm svartpeppar
250 g skalade räkor
200 g skalade kräftstjärtar
200 g babyspenat
1/2 burk cocktailtomater
1 msk tomatpuré

 
 

Gör såhär:
1. Sätt på vattnet till pastan, glöm inte att salta det. När vattnet kokar lägger du i pastan och kokar den efter anvisningarna, skiftar beroende på vilken pasta du använder. Jag tycker det blir godast med färsk pasta.
2. Nu över till såsen. Hacka den gula löken väl och pressa vitlöken.
Lägg 40g smör och 1 msk olivolja i en stor panna.
3. Lägg löken och vitlöken i smöret och olivoljan, stek i någon minut.
4. Pudra över mjölet och rör om så mjölet inte klumpar sig.
5. Häll i mjölken och låt det koka upp.
6. Tillsätt grädden, creme fraichen, fiskbuljongtärningen, vinäger, salt, vitpeppar, svartpeppar, tomatpurén och cocktailtomaterna.
Viktigt att du smakar av såsen nu så du får i den mängd salt, peppar, vinäger och tomatpuré du tycker blir godast.
7. Skölj babyspenaten i ett durkslag.
8. När pastan nästan är klar. Blanda i räkor, kräftstjärtar och babyspenat i pastasåsen och låt det bli varmt.
Spara lite spenatblad till garnering.
9. Tillsist - blanda ner pastan i såsen och rör om, du kan också ha det var för sig!
10. Garnera med några spenatblad.

Ät och njut!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: