DESIGN

Som ni ser så håller jag på att ändra lite med designen här. Är inte helt nöjd med min header så kommer nog upp en annan om ett tag! Såhär kommer det se ut sålänge, nu ska jag fixa iordning mig inför kvällens trerättersmiddag som jag kommer lägga upp här den närmsta veckan! Så gott det kommer bli. Smell you later!
 

INFÖR 2013

Vet inte hur ni ska kunna lita på mig igen när jag säger att jag ska ta tag i bloggandet... MEN, ett av mina 4 nyårslöften är att verkligen skärpa till mig här. Har laddat upp med några av mina favoritrecept som ni ser på bilderna nedan. Och jag LOVAR er att 2013 kommer bli ett bra bloggår. Jag hoppas ni hänger kvar här också!


GÖTEBORG

Befinner mig just nu i Göteborg! Ska kolla igenom datorn efter lite recept och försöka blogga lite idag. Ha tålamod!


SM OCH FRAMÅT

SM är över för i år. Eller ja ungefär en vecka sen, det gick inte alls som jag hade tänkt mig... Slutade med att jag tog hem brons. Det är allt jag kommer att säga. Gick på is igen i tisdags vilket var skönt! Är mer än taggad att träna på nu och vet ni vad? Det går kanon! Hoppar nästan aldrig toeloop men igår så stod jag trippel-trippel klock rent! Imornse stod jag också ALLA tripplarna klockan 07,30. Känns kanon inför kommande säsong!

 

LUSSEKATTER

Här har ni det bästa receptet till lussekatterna i jul!



MAKARONER

Kollade igenom mitt receptarkiv och kom på att jag inte lagt upp makaronerna ännu! Här är grundreceptet, kommer vid ett senare tillfälle att lägga upp olika fyllningar!

Ingredienser:                               ca 20 st
3 ½ dl florsocker
2 dl mandelmjöl (finns att köpa färdigt)
3 ägg
en nypa salt
½ dl strösocker
Färgsättning (karamellfärg)

Gör såhär:
1. Dela äggen och häll vitorna i en rostfri bunke eller glasskål. Tillsätt salt och vispa med elvisp tills det blivit tjockt!
2. Tillsätt socker, lite i taget samtidigt som du vispar med elvispen. Blandningen ska bli tjock, vit och blank. Tillsätt sedan karamellfärgen.
3. Blanda i florsocker och mandelmjölet och rör till en jämn smet. Fyll en spritspåse med smeten och spritsa ut på bakplåt med bakplåtspapper. Ungefär som en femkrona i storleken!
4. Låt vila på plåten i ca 1-1½ timme. Sätt ugnen på 160°. Grädda kakorna i mitten av ugnen i 12 minuter.
5. Låt kakorna svalna på plåten och fyll sedan med valfri fyllning!


ETT FINT MINNE!

Bjuder på en bildbomb från en av mina tävlingar denna hösten. Vi var i Nice, Frankrike förmodligen den mysigaste av mina internationella tävlingar. Det var fint väder mycker varmare än i Sverige och pappa åkte med. Vi hade en underbar kväll då det var varmt och vi firade att jag låg etta efter ett felfritt kortprogram med god mat! Slutade som tvåa efter långa. En mycket bra tävling!

 

HELT VANLIGA BIFFAR

Igår gjorde jag för första gången helt vanliga biffar. Brukar göra med chili i eller med fetaost och soltorkade tomater. Hur som helst, de var väldigt goda. När ni gör dom tänk på att jag inte alltid mäter hur mycket av varje krydda jag ska ha i, så gör det på känn! Hoppas ni lyckas lika bra som jag gjorde!

Ingredienser:  4-5 PERSONER
ca 800-1000 g nötfärs
1 ägg 2-3 msk FiberHUSK
½ gul lök
Peppar
Salt
Vitpeppar

Gör såhär:
1. Hacka löken och lägg den i en skål. Tillsätt nötfärsen och kryddorna. Var inte rädd att krydda!
2. Knåda färsen så allt har blandats jämt. Forma till biffar och stek, ca 4-5 minuter på varje sida.

Serveras med potatismos och brun sås!



Det blev några över så vi ska ha dom som lunch idag också!

KOMMER SNART!

 
Detta är lite vad som kommer dyka upp på bloggen inom kort! Åker till Växjö imorn så lovar att jag ska försöka uppdatera ändå! Något av recepten kommer ut senare idag! Smell you later.

PASTA MED SKINKSÅS


När vi är hemma mitt på dagen och bara ska ha något lätt så orkar varken jag eller någon annan stå vid spisen länge. Max 10-15 minuter blir det då! Här får ni receptet till den här enkla och goda pastasåsen!

Ingredienser:
Flytande margarin
Några matskedar vetemjöl
ca 4-6 dl mjölk
Peppar
Socker
Aromatkrydda
1-2 paket rökt skinka

 
Gör såhär:
1. Smält det flytande margarinet i en kastrull och tillsätt mjölet så det blir en tjock röra. Tillsätt mjölken och låt koka upp. Rör om hela tiden! När såsen har tjocknat (så som en sås ska se ut och kännas) Tillsätt kryddorna efter smak.
2. Skiva skinkan i små fyrkantiga skivor och häll i skinkan i såsen. Låt småputtra yttligare i 2-3 minuter innan servering.
Ät ihop med pasta, skivade champingjoner och sallad!
 
Gillar ni att jag lägger upp såna här enkla måltider också? Eller vill ni bara ha "finare" mat? Både och kanske?
Smell you later!

HELGENS SYSSELSÄTTNING

Det här är vad jag har sysslat med i helgen. En väldigt lätt och god maträtt. Och såklart lussekatter! Ska ge er detta underbart goda recept. Nu ska jag äta, recept kommer på denna nya fiskrätt!!! Smell you later!


EN VARITANT AV FLYGANDE JACOB

Kan inte minnas om jag redan lagt upp detta receptet eller bilder! Lägger upp det ändå. Varför det är för just 7 personer var för att vi va så många som skulle äta när jag skrev receptet, halvera allt om ni inte är så många! Vet heller inte om man kan kalla detta för "Flygande Jacob"? Tror det var mamma eller pappa som började säga det, så vi har bara fortsatt! Haha. Läs, laga och njut!

Ingredienser:  7 personer
1 liten gul lök
2 stora paket kyckling
2 tsk chilikrydda
Salt
Peppar
Curry
5 dl grädde
2 bananer
1 litet paket jordnötter
Mango chutney

Gör såhär:
1. Hacka löken och stek i olja tillsammans med chilikryddan.
2. Strimla kycklingen och lägg den i stekpannan. Salta och peppra lite så kycklingen får smak. Tillsätt också curry. (det har vi alltid i vår flygande Jacob. Vi borde nog inte kalla den för det längre! Haha)
3. Låt kycklingen bli genomstekt. Häll i grädden i kycklingen och låt koka upp. Tillsätt lite mer curry. Om du tycker såsen är för tunn så lägg till lite maizena för att få rätt konsistent på såsen. Lägg kycklingfond för smakens skull.
4. Hacka bananerna och lägg dom i en skål. Lägg också jordnötterna i en skål.
Serveras med ris, jordnötter, banan och mango chutney!


INFÖR SM

 
Tänkte dela med mig lite om tankar inför SM som är veckan som kommer. Tävlar för andra året som senior, förra året tog jag en fjärde plats. Ser jättemycket fram emot att få åka i Växjö! Vi tränar där på sommaren i en vecka så vi känner till ishallen oså. Ska såklart bli roligt att tävla tillsammans med alla Mörrumsåkarna som man inte gör så ofta under säsongen. Just därför tycker jag att SM är en av de roligaste tävlingarna under säsongen! Såklart att få träffa alla andra konståkarna runt om i Sverige igen! På bilden bär jag tröja med Motivas tryck eftersom dom sponsra mig. Tack att ni gör det möjligt för mig att utveckla min satsning!

RECEPT PÅ KYCKLINGEN

Ingredienser: (Fem personer)
1 stort paket kyckling
4-5 dl grädde
Tagliatelle
Sweetchili sås
Ketchup
Salt & Peppar

Gör såhär:
1. Dela kycklingfiléerna på hälften. Stek dom i margarin, salta och peppra. Stek dom så att dom är näst intill genomstekta.
2. Lägg kycklingen i en ugnssäker form. Blanda ihop ca 3 msk av varje, ketchup och sweetchilisås i ett glas. Lägg på ca 1 msk av blandningen på varje kycklingbit. Så att det täcker!
3. Häll försiktigt ner grädden bland kycklingen. Ställ in i ugnen på 200° i ca 10-15 minuter.
4. Koka pastan och gör iordning salladen medans kycklingen är i ugnen.

Klart, superenkelt och jättegott! Ikväll åt vi också kyckling så kommer ett nytt recept inom kort.


MITT DRÖMKÖK

Nedan ser ni bilder på många fina kök. Mitt kommer inte se ut som något av dom men någor i den stilen. Längtar tills jag flyttar hemifrån och ska inreda! Stilrent är något jag gillar starkt!

 
 

CHILIKYCKLING

 
Om jag ska laga en snabb middag så väljer jag att göra chilikyckling. Receptet är pappas från början. Utsökt! Recept kommer inom kort! Smell you later.

LAXTÄRNINGAR MED ÄGG OCH SALLAD

Dagens lunch blev en snabb och lätt lunch! Och såklart gott. Börjar min comeback med detta receptet!

Ingredienser: (Två personer)
2-3 st frysta laxfiléer
ca 2 dl babyspenat
ca 2 dl rucola
½ paket fetaost
1 snackpaprika
ca ¼ av en gurka
4 ägg
Salt & peppar

Gör såhär:
1. Dela laxen i tärningar, lägg dom i en ugnsform. Salta och peppra ordentligt och ställ in i ugnen i ca 15-20 minuter på 200°.
2. Koka äggen i 10 minuter. Hacka paprikan, tomaterna och fetaosten. Fixa salladen.
3. När äggen är färdigkokta så skala äggen och låt dom svalna lite. Använd helst en äggdelare så blir skivorna fina! Skiva äggen och lägg dom på tallrikarna tillsammans med salladen.
4. Lägg sedan dit laxen när den är klar. Ha gärna någon dressing till!


INSPIRATION IKEA

 
Hittade den här bilden på IKEA's blogg. Tyckte det var så enkelt och fint med det svarta och det vita. Och inte på tal om tavlorna? Hur fint som helst!

ÄR TILLBAKA!

Anledningen till att jag inte har bloggat är att jag har haft fullt upp med tävlingar och massor med träning. Självklart har jag lagat massor med god mat och har lite recept att bjuda på. Först måste jag fixa med bilder skriva recept och så... Ha tålamod med mig! Kan inte heller fatta att det redan är december! Snart är de SM och sen jul, nyår! Längtar. Återkommer INOM KORT!