DESIGN
INFÖR 2013

GÖTEBORG
Befinner mig just nu i Göteborg! Ska kolla igenom datorn efter lite recept och försöka blogga lite idag. Ha tålamod!
SM OCH FRAMÅT

LUSSEKATTER



MAKARONER

Ingredienser: ca 20 st
3 ½ dl florsocker
2 dl mandelmjöl (finns att köpa färdigt)
3 ägg
en nypa salt
½ dl strösocker
Färgsättning (karamellfärg)
Gör såhär:
1. Dela äggen och häll vitorna i en rostfri bunke eller glasskål. Tillsätt salt och vispa med elvisp tills det blivit tjockt!
2. Tillsätt socker, lite i taget samtidigt som du vispar med elvispen. Blandningen ska bli tjock, vit och blank. Tillsätt sedan karamellfärgen.
3. Blanda i florsocker och mandelmjölet och rör till en jämn smet. Fyll en spritspåse med smeten och spritsa ut på bakplåt med bakplåtspapper. Ungefär som en femkrona i storleken!
4. Låt vila på plåten i ca 1-1½ timme. Sätt ugnen på 160°. Grädda kakorna i mitten av ugnen i 12 minuter.
5. Låt kakorna svalna på plåten och fyll sedan med valfri fyllning!

ETT FINT MINNE!








HELT VANLIGA BIFFAR

Ingredienser: 4-5 PERSONER
ca 800-1000 g nötfärs
1 ägg 2-3 msk FiberHUSK
½ gul lök
Peppar
Salt
Vitpeppar
Gör såhär:
1. Hacka löken och lägg den i en skål. Tillsätt nötfärsen och kryddorna. Var inte rädd att krydda!
2. Knåda färsen så allt har blandats jämt. Forma till biffar och stek, ca 4-5 minuter på varje sida.
Serveras med potatismos och brun sås!

Det blev några över så vi ska ha dom som lunch idag också!
KOMMER SNART!

PASTA MED SKINKSÅS

När vi är hemma mitt på dagen och bara ska ha något lätt så orkar varken jag eller någon annan stå vid spisen länge. Max 10-15 minuter blir det då! Här får ni receptet till den här enkla och goda pastasåsen!
Ingredienser:
Flytande margarin
Några matskedar vetemjöl
ca 4-6 dl mjölk
Peppar
Socker
Aromatkrydda
1-2 paket rökt skinka

1. Smält det flytande margarinet i en kastrull och tillsätt mjölet så det blir en tjock röra. Tillsätt mjölken och låt koka upp. Rör om hela tiden! När såsen har tjocknat (så som en sås ska se ut och kännas) Tillsätt kryddorna efter smak.
2. Skiva skinkan i små fyrkantiga skivor och häll i skinkan i såsen. Låt småputtra yttligare i 2-3 minuter innan servering.
HELGENS SYSSELSÄTTNING


EN VARITANT AV FLYGANDE JACOB

Kan inte minnas om jag redan lagt upp detta receptet eller bilder! Lägger upp det ändå. Varför det är för just 7 personer var för att vi va så många som skulle äta när jag skrev receptet, halvera allt om ni inte är så många! Vet heller inte om man kan kalla detta för "Flygande Jacob"? Tror det var mamma eller pappa som började säga det, så vi har bara fortsatt! Haha. Läs, laga och njut!
Ingredienser: 7 personer
1 liten gul lök
2 stora paket kyckling
2 tsk chilikrydda
Salt
Peppar
Curry
5 dl grädde
2 bananer
1 litet paket jordnötter
Mango chutney
Gör såhär:
1. Hacka löken och stek i olja tillsammans med chilikryddan.
2. Strimla kycklingen och lägg den i stekpannan. Salta och peppra lite så kycklingen får smak. Tillsätt också curry. (det har vi alltid i vår flygande Jacob. Vi borde nog inte kalla den för det längre! Haha)
3. Låt kycklingen bli genomstekt. Häll i grädden i kycklingen och låt koka upp. Tillsätt lite mer curry. Om du tycker såsen är för tunn så lägg till lite maizena för att få rätt konsistent på såsen. Lägg kycklingfond för smakens skull.
4. Hacka bananerna och lägg dom i en skål. Lägg också jordnötterna i en skål.
Serveras med ris, jordnötter, banan och mango chutney!

INFÖR SM

RECEPT PÅ KYCKLINGEN

Ingredienser: (Fem personer)
1 stort paket kyckling
4-5 dl grädde
Tagliatelle
Sweetchili sås
Ketchup
Salt & Peppar
Gör såhär:
1. Dela kycklingfiléerna på hälften. Stek dom i margarin, salta och peppra. Stek dom så att dom är näst intill genomstekta.
2. Lägg kycklingen i en ugnssäker form. Blanda ihop ca 3 msk av varje, ketchup och sweetchilisås i ett glas. Lägg på ca 1 msk av blandningen på varje kycklingbit. Så att det täcker!
3. Häll försiktigt ner grädden bland kycklingen. Ställ in i ugnen på 200° i ca 10-15 minuter.
4. Koka pastan och gör iordning salladen medans kycklingen är i ugnen.
Klart, superenkelt och jättegott! Ikväll åt vi också kyckling så kommer ett nytt recept inom kort.

MITT DRÖMKÖK





CHILIKYCKLING

LAXTÄRNINGAR MED ÄGG OCH SALLAD

Dagens lunch blev en snabb och lätt lunch! Och såklart gott. Börjar min comeback med detta receptet!
Ingredienser: (Två personer)
2-3 st frysta laxfiléer
ca 2 dl babyspenat
ca 2 dl rucola
½ paket fetaost
1 snackpaprika
ca ¼ av en gurka
4 ägg
Salt & peppar
Gör såhär:
1. Dela laxen i tärningar, lägg dom i en ugnsform. Salta och peppra ordentligt och ställ in i ugnen i ca 15-20 minuter på 200°.
2. Koka äggen i 10 minuter. Hacka paprikan, tomaterna och fetaosten. Fixa salladen.
3. När äggen är färdigkokta så skala äggen och låt dom svalna lite. Använd helst en äggdelare så blir skivorna fina! Skiva äggen och lägg dom på tallrikarna tillsammans med salladen.
4. Lägg sedan dit laxen när den är klar. Ha gärna någon dressing till!

INSPIRATION IKEA
