BLÅMUSSLOR

En sommarfavorit på Ålidsvägen är BLÅMUSSLOR i vitvinssås och grädd sås. Skulle kunna äta detta varje helg när jag kommer hem! För att göra den så behöver du:

Blåmusslor
Gul lök
Vitlök
Salt och peppar
Olivolja samt rapsolja
Vitt vin
Grädde
Persilja

Såhär gör du:
Tvätta och skrubba musslorna innan du börjar!
1. Finhacka lök och vitlök. Stek i rapsolja och olivolja med salt och peppar.
2. Tillsätt vin, musslorna ha grytan på högsta värme med lock på i några minuter tills musslorna öppnat sig! Tillsätt grädde. Smaka av med salt och peppar. Tänk på att inte ta för mycket salt eftersom musslorna är salta i sig!

Ät tillsammans med ett gott bröd!

https://cdn2.cdnme.se/3843753/7-3/pic_51ff86f9e087c35788a048bd.jpg">https://cdn1.cdnme.se/3843753/7-3/pic_51ff86f9e087c35788a048bd.jpg" class="image">