FINT FÖR KAFFE OCH THE

När jag dricker the eller varm choklad (eftersom jag inte dricker kaffe) så tycker jag det är dubbelt så mycket mysigare att dricka det ur en fin stor kopp. Dessa här kopparna kommer från Idiska och kostar mellan 69 & 79 svenska kronor styck! Ett riktigt kap!
MIN FAVORITRÄTT

En av mina favoriträtter är min wok. Gillar egentligen all asiatisk mat, vårrullar är också en stor favorit men den här woken är det bästa! När jag kommer hem lovar jag att dela med mig av receptet!
Inspiration

Det här är vad jag kallar för ett mysigt litet kök. Mycket fint! Befinner mig i Uddevalla därför den lite sämre uppdateringen. Lovar att bättra mig när jag är hemma igen!
Smell you later. Isabelle
TRE SORTES PAJER

För några veckor sedan bakade jag tre olika sortes pajer. Nu delar jag med mig av receptet. Du kan göra olika fyllningar och välja själv. Jag dela med mig av blåbär, hallon och äpple.
Ingredienser:
Pajbotten och pajskal.
Beroende på hur mycket du vill göra (och eftersom jag inte skrev ner några mått..)
ca 200 g smör
1 dl socker
ca 3 dl vetemjöl (eller lite midre, häll i lite i taget så att det blir till en smet, då häller du bara på lite till så den blir lite smulig)
Gör såhär:
1. Smält smöret på spisen eller i ugnen. Tillsätt de torra ingredienserna och knåda ihop till en deg.
1. Smält smöret på spisen eller i ugnen. Tillsätt de torra ingredienserna och knåda ihop till en deg.
2, Tryck ut degen i en pajform, upp till kanterna. Nagga med en gaffel och ställ in i ugen 175° i ca 4-5 minuter.
3. Ta ut och lägg i fyllningen i pajskalet. Följ receptet på varje fyllning och strösedan över lite pajdeg.
4. Ställ in i ugnen i ca 15-20 minuter, samma temperatur som innan. Klara att servera!
Blåbärsfyllning.
1 paket frusna blåbär eller färska!
ca 1½ msk vaniljsocker
4. Ställ in i ugnen i ca 15-20 minuter, samma temperatur som innan. Klara att servera!
Blåbärsfyllning.
1 paket frusna blåbär eller färska!
ca 1½ msk vaniljsocker
Gör såhär:
1. Tina de frusna blåbären och låt bli lite torra. Lägg sedan bären i pajformen.
2. Strö över vaniljsockret och sedan resterande pajdegen och ställ in i ugnen!
Hallonfyllning.
1 paket frusna hallon eller färska!
ca 1½ msk vaniljsocker
Gör såhär:
1. Tina hallonen och lit svalna. Lägg sedan hallonen i pajformen.
2. Strö över vaniljsockret och pajdegen innan du ställer in den i ugnen!

Äpple- kanelfyllning!
Beroende på hur stor pajen är så behöver du ca 2 äpplen. (gröna eller röda)
1 msk strösocker
1 msk strösocker
1 msk kanel
Gör såhär:
1. Skala och ta ur kärnorna ur äpplena och dela dom i små avlånga bitar.
1. Skala och ta ur kärnorna ur äpplena och dela dom i små avlånga bitar.
2. Lägg som i pajskalet och strö över kanelen och strötockret innan du lägger på pajdegen.
3. In i ugnen och låt svalna lite innan servering.
Sådär! Hoppas ni gillar dom, jag älskar dom! Min favorit av pajerna är hallonpajen. Laga, ät och njut!
PIZZA PÅ SOMMARN!

Mitt nya recept till er kommer bli pizza på grillen! Pizzadeg och olika fyllningar. Perfekt på sensommarn innan hösten kommer. Pizzan får också en god "rökig" smak efter grillen. Tusen gånger godare än i ugnen!
INSPIRATION

Detta grytunderlägget måste vara det coolaste! Tänk er en middagsbjudning, massor med kastruller och den här på bordet... Mycket fint! Ska publicera receptet på brödet sen. Var en mycket god frukost!
Smell you later. Isabelle
BRÖD

Eftersom min kära pappa tjatade om att jag skulle göra lunchmackan idag igen så blev det inget nytt recept. Bakade ett väldigt gott bröd idag istället! Det är glutenfritt och eftersom det inte finns så mycket "mörkt" glutenfritt bröd så är detta det mörkaste jag gjort och smakat. Dela med mig av receptet imorn.
BLÅMUSSLOR

En mycket god rätt som min pappa gjorde för några veckor sedan. Ska försöka pumpa ut honom receptet! Ni måste äta detta!
INSPIRATION

Några tips på bra redskap i köket. Tänkte lägga upp ett recept senare idag! Kolla in då.
Smell you later. Isabelle
MATMUFFINS

Ingridienser: ca 20 st.
1 paket bacon
2 paket fetaost
2 dl créme fraiche
1 dl mjölk
3 st ägg
5 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk dalt
ca 5-6 dl mjöl
Gör såhär:
1. Stek baconen i bitar. Lägg dom på en tallrik och låt rinna av.
2. Hacka fetaosten i små smuliga bitar.
3. Blanda ihop créme fraichen, mjölk och äggen med en elvisp. Tillsätt sedan de torra ingridienserna. Om det behövs så lägg till lite mer mjölk.
4. Tillägg baconen och fetaosten, peppra över lite innan du rör ihop.
5. Lägg muffinformar i en muffinplåt och lägg i en klick av smeten i varje form.
6. Ställ in i ugnen i ca 20-25 minuter! (200°)
INSPIRATION

Ett kollage gjort av mig. Lite fint som jag håller på att samla ihop tills när jag ska flytta. Vinglasen från Gynning kostar 249 kronor styck. Kopparna från Indiska kostar mellan 69-79 kronor och glasen från Åhlens kostar 49 eller 59 kronor. Kap! Ska lägga upp receptet på mina matmuffin idag också!
Smell you later. Isabelle
INSPIRATION: FÖR KRYDDORNA

Mer inspiration från IKEA. Dessa mycket fina kryddburkar. Så simpelt men snyggt. Priset är två får 199 tror jag. TIPS TIPS TIPS!
BACON OCH FETAOST MUFFINS!

Kika in här senare så ska jag publicera receptet på dessa mycket goda matmuffinsen! Jag äter dom efter träningen som återhämtningsmål eller som mellanmål. Goda och enkla att göra.
Smell you later. Isabelle
RECEPT PÅ LUNCHMACKA
God som lätt lunch. Enkel att göra!
Beroende på hur många personer som ska äta. Receptet är för 4st!
Ingridienser: 4 st stora kycklingfilér
3 st morötter 4 st sparris
ca 2-3 dl ruccola
6 körsbärstomater
1 paket bacon
parmesanost
1 limpa bröd (ex. Lantbröd)
Gör såhär: 1. Stek kycklingfilérna hela med salt & peppar. Pressa över fasten av lime. Riv av lite av skalet av limeskalet också.
2. Skala morötterna och sparrisen, dela dom på längden och lägg som i ugnen (200°) med olivolja, salt & peppar tills du ser att de fårr lite färg och blivit mjuka.
3. Stek baconen och låt rinna av på hushållspapper.
4. Skiva brödet i fyra skivor och stek det med olivolja så att båda sidorna är gyllenbruna.
Lägg sedan ruccola på brödet, morötterna och sparrisen och lite delade körsbärstomater. Dela kycklingen i skivor och lägg på brödet. Lägg baconen över kycklingen och riv parmesanost över!
Klar att äta.
BRA ATT VETA OM MIG

Tänkte att jag kunde berätta lite om hur jag är i köket! Det första ni borde veta är att när jag lagar mat eller baka så brukar jag vanligtvis inte följa något recept, utan jag lagar/baka på "känsla". Låter lite löjligt kanske, haha. Jag är också allergisk mot gluten, vilket betyder att jag oftast bakar med glutenfritt mjöl och då blir det lite annorlunda mått. Något viktigare än så va det inte!
Smell you later. Isabelle
INSPIRATION:IKEA

Ett kollage där allt är från IKEA. När jag flyttar hemifrån ska jag ta med mig flera tusenlappar och köpa måsten på IKEA. Allt från köksinredning till små ljuslyktor. Allt ovan ligger runt hundralappen eller midre! Hur bra är inte det? Ska visa lite mer inspiration senare. Men innan det har jag ju lovat ett nytt recept!
Isabelle
LÄTT ATT GÖRA: LUNCHMACKA

Imorn tänkte jag dela med mig av ett nytt recept som jag slängde ihop i helgen. En god lunchmacka. Om man inte är jättehungrig men måste ha i sig någon lunch. Supergott och enkelt! Titta in imorn så får ni hela receptet.
Isabelle
PYSSLAR
ATT SAMLA DINA BÄSTA RECEPT I.

En bra bok att samla sina recept i! Den är med flikar och tomma sidor då det är meningen att du ska skriva dina egna recept i boken. Man kan också göra sin egen kokbok, visa er hur man gör det senare! Bakade igår vilket blir resulterat recept här senare. Hoppas ni gillar och kikar in här ofta. Och om ni har några frågor, va inte rädda att ställa dom!
Smell you later. Isabelle
VIT INSPIRATION!
AMERIKANSKA PANNKAKOR


Recept på amerikanska pannkakor! Goda att ha som frukost eller mellanmål. Passar bra att ha färska bär eller också sirap till.
ca 8-10st
Ingridienser:
1 ägg
3 dl filmjöl (man kan också ha vanlig vaniljyoggi)
1 dl mjölk
1 tsk bakpulver
1 tsk strösocker
en nypa salt
4 dl vetemjöl
Gör såhär:
1. Blanda ihop alla de torra ingridienserna (mjöl, bakpulver, salt och socker)
Tillsätt filmjölk, ägget och mjölken.
2. Blanda ihop sa att det blir en smet. Stek pannkakorna med smör i en stekpanna. Ca en sked smet till varje pannkaka. 3-4 minuter på varje sida.
Klara att äta!
LUNCHMACKA!
VÄLKOMNA TILL MIN MATBLOGG!

Det här är jag! Mitt namn är Isabelle Olsson och är 19 år. Jag åker konståkning på elitnivå som är en stor del av mitt liv. När jag inte står på isen så är jag oftast i köket. Mat är min passion! I min blogg kommer jag att bjuda på många recept och massor av inspiration!