PIZZABOTTEN

Visst är pizza gott när man köper det? Jag tycker dock att inget slår en riktig hembakad pizza. Eftersom jag är gluten så finns det inga färdiga (goda) bottnar till mig så jag föredrar att göra min egen. Måtten på receptet kan variera lite, speciellt på mjölet så tillsätt lite i taget tills ni ser hur degen blir! På min pizza så har jag en hemmagjord tomatsås av krossade tomater, marinerade vitlöksklyftor och kronärtskocka. Mixa ihop allt i en mixer och bre sedan på pizzan. En favorit att ha på är parmaskinka, mozarella och champinjoner! Vi brukar också ha ruccola som pizzasallad. Hur gott som helst!!!!
Ingredienser: 1 stor pizza eller 2 små
ca 2½ dl varmt vatten
¼ jäst
2 msk FiberHUSK
1-2 msk olivolja
1 tsk socker
1 nypa salt
1 msk mjölk
1 ägg
3-5 dl vetemjöl (Tills degen är ganska så slät!)
Gör såhär:
1. Blanda ihop alla ingredienserna. Börja med vatten och dela i jästen, sen tillsätter du det andra.
2. Tillsätt lite mjöl i taget så du ser hur mycket du kommer behöva. När degen inte längre är jättekletig (den ska vara lite kletig men inte mycket) så lägger du en handduk över den så den får jäsa. Ca 1-2 timmar!
3. Lägg sedan ut degen på ett mjölat bakplåtspapper. Knåda degen så den blir lätt att arbeta med!
4. Kavla sedan ut den till en stor cirkel. Gör bottnen så tunn du kan. Efter det så lägger du på tomatsåsen och andra ingredienser!
