KYCKLINGWOOK

Ni som känner mig vet att jag älskar all asiatiskt mat. Min favorit måste vara olika sortes wook. Slängde ihop en snabb wook förra veckan.
Ingredienser: För ca 5-6 personer
1 stort paket kyckling
En påse champingoner
Ingredienser: För ca 5-6 personer
1 stort paket kyckling
En påse champingoner
1 vitlöksklyfta
Hoi Sin sås, två stucken
Indisk tika misala krydda
Sweet chilisås
Soja
Salt & peppar
1 paket nudlar
Hoi Sin sås, två stucken
Indisk tika misala krydda
Sweet chilisås
Soja
Salt & peppar
1 paket nudlar

Gör såhär:
1. Dela kycklingen i strimlor, pressa vitlök och stek tillsammans med olivolja.Tillsätt kycklingen.
2. Vidare till svampen. Hacka dom i skivor. Det kan verka mycket men det blir lagom.
3. När kycklingen är genomstekt så lägger du i champingonerna. Tillsätt dom torra kryddorna.
4. Efter att du stekt dom i några minuter så lägger du till hoy sin såsen, soja och sweet chili. (ungefär 1 msk soja & sweet chili)
5. Låt stå och puttra i 7-9 minuter. Koka nudlarna.
Klart! Wook är gott att spara i kylskåpet som lunch dagen efter!
Där har ni en enkel wook. Nästa gång när jag gör min signaturwook som man säger så fint på engelska så ska jag dela med mig av receptet. Den bästa wooken jag vet!
Kommentarer
Postat av: Coach Joakim Dettner
Ruggiga bilder! Ser ok ut även ur metabolisk typ-inriktning, hoppas bara det fanns lite extra grönsaker någon annanstans än i bilden ;-). Skate on!