TACOPAJ

En av de godaste tacorätterna måste ändå vara tacopaj. Hittade på detta receptet själv för något år sedan!
Ingredienser: 1 hel paj!
250 g smör
ca 2-3 dl vetemjöl
2 msk vatten
500-600 g köttfärs
2 st påsar tacokrydda
1 stor cremé fraishe
1 vitlöksklyfta
Några körsbärstomater
Riven ost
Natchochips
Gör såhär:
1. Vänta tills smöret är rumsvarmt. Blanda sedan ihop smör, vetemjöl till en grynig massa. Tillsätt vatten och knåda degen. Tryck ut degen i en pajform och nagga den. Förgrädda i ugnen i ca 4-5 minuter på 175°.
2. Stek köttfärsen tillsammans med tacokryddan . Ta ut pajdegen och lägg på kööttfärsen.
3. Blanda ihop cremé fraichen, osten och pressa i vitlöken. Lägg på blandningen över köttfärsen. Strö över lite riven ost och dela körsbärstomaterna på mitten och stick i lite natchochips i pajen.
4. In i ugnen i ca 15 minuter tills osten smällt. Låt svlana innan servering!

250 g smör
ca 2-3 dl vetemjöl
2 msk vatten
500-600 g köttfärs
2 st påsar tacokrydda
1 stor cremé fraishe
1 vitlöksklyfta
Några körsbärstomater
Riven ost
Natchochips
Gör såhär:
1. Vänta tills smöret är rumsvarmt. Blanda sedan ihop smör, vetemjöl till en grynig massa. Tillsätt vatten och knåda degen. Tryck ut degen i en pajform och nagga den. Förgrädda i ugnen i ca 4-5 minuter på 175°.
2. Stek köttfärsen tillsammans med tacokryddan . Ta ut pajdegen och lägg på kööttfärsen.
3. Blanda ihop cremé fraichen, osten och pressa i vitlöken. Lägg på blandningen över köttfärsen. Strö över lite riven ost och dela körsbärstomaterna på mitten och stick i lite natchochips i pajen.
4. In i ugnen i ca 15 minuter tills osten smällt. Låt svlana innan servering!

Kommentarer