MANDEL- & CASHEWRUTOR
Du behöver:
2½ dl mandel (Skalad! Finns att köpa)
2 dl cashewnötter
2 tsk bakpulver
½ dl pofiber
1 tsk fiberhusk
2-3 msk rapsolja eller olivolja
1½-2 tsk brödkryddor
1 burk kesella
2 ägg
Sesamfrön
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 225°.
2. Mixa mandeln och cashewnötterna tills de blivit som mjöl. Blanda ihop med de andra ingredienserna.
3. Lägg smeten på en plåt med bakplåtspapper på. Bre ut den så den blir ca 1 cm tjock. Strö över sesamfrön.
4. In i ugnen i ca 10-15 minuter tills brödet fått en fin färg. Låt svalna innan du skär upp i rutor och servera.
Du kan förvara brödet i frysen!
2½ dl mandel (Skalad! Finns att köpa)
2 dl cashewnötter
2 tsk bakpulver
½ dl pofiber
1 tsk fiberhusk
2-3 msk rapsolja eller olivolja
1½-2 tsk brödkryddor
1 burk kesella
2 ägg
Sesamfrön
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 225°.
2. Mixa mandeln och cashewnötterna tills de blivit som mjöl. Blanda ihop med de andra ingredienserna.
3. Lägg smeten på en plåt med bakplåtspapper på. Bre ut den så den blir ca 1 cm tjock. Strö över sesamfrön.
4. In i ugnen i ca 10-15 minuter tills brödet fått en fin färg. Låt svalna innan du skär upp i rutor och servera.
Du kan förvara brödet i frysen!

Kommentarer