NYÅRSMENY - HUVUDRÄTT

Till huvudrätt på nyårsafton så gjorde jag en av mina absoluta favoriträtter! Fläskfilé fylld med mozzarella, soltorkade tomater och basilika! Ska lägga ut receptet på rösvinssåsen också tänkte jag. Men håller lite på det. Här har ni receptet på den andra maten iaf!


Ingredienser:                    5 personer
2 st fläskfilé (400g per fläskfilé)
1 paket mozzarella
1 kruka basilika
1 burk soltorkade tomater
Salt och peppar

Gör såhär:
1. Skär bort senor och fett från fläskfilén. Gör ett snitt i mitten av dom. Skiva tomaterna, mozzarellan och dela basilikablanden. Lägg i det i fläskfiléerna och stäng dom med hjälp av tandpetare.
2. Stek fläskfiléerna med smör, salt och peppar tills de fått en ganska så gyllenbrun yta. Under tiden köttet steks skala och skiva potatis och morötter. Stekningen tar ca 10 minuter.
3. In med potatisen i ugnen på 200°. Efter 5 minuter in med köttet i 15 minuter. Efter det har gått 15 minuter ta ut köttet och ta ut tandpetarna och skiva upp det i ca 2-3 cm tjocka skivor. Ta sedan ut potatisen ur ugnen. Serveras med rödvinssås!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: