DAGENS MAT

 
Idag gjorde vi en favorit i repris, ändrade dock lite i receptet så jag skriver om det. Eller så hittar ni det HÄR !
 


Ingredienser:
400 g pasta.
1 gul lök.
1 klyfta vitlök.
1 msk olivolja.
40 g smör.
3 msk vetemjöl.
0,5 l mjölk.
2 dl grädde.
1 dl creme fraiche.
1 tärning fiskbuljong.
2 msk vitvinsvinäger.
1½ tsk salt.
2 krm vitpeppar.
3 krm svartpeppar.
250 g skalade räkor.
200 g skalade kräftstjärtar.
200 g babyspenat.
1/2 burk cocktailtomater.
2½ msk tomatpuré.
+ Lite parmesanost till garnering.

Gör såhär:
1. Sätt på vattnet till pastan, glöm inte att salta det. När vattnet kokar lägger du i pastan och kokar den efter anvisningarna, skiftar beroende på vilken pasta du använder.
2. Nu över till såsen. Hacka den gula löken väl och pressa vitlöken.
Lägg 40g smör och 1 msk olivolja i en stor panna.
3. Lägg löken och vitlöken i smöret och olivoljan, stek i någon minut.
4. Pudra över mjölet och rör om så mjölet inte klumpar sig.
5. Häll i mjölken och låt det koka upp.
6. Tillsätt grädden, creme fraichen, fiskbuljongtärningen, vinäger, salt, vitpeppar, svartpeppar, tomatpurén och cocktailtomaterna.
Viktigt att du smakar av såsen nu så du får i den mängd salt, peppar, vinäger och tomatpuré du tycker blir godast.
7. Skölj babyspenaten i ett durkslag.
8. När pastan nästan är klar - blanda i räkor, kräftstjärtar och babyspenat i pastasåsen och låt puttra lite lätt i ca 2-3 minuter. Spara lite spenatblad till garnering.
9. Tillsist - blanda ner pastan i såsen och rör om. Du kan också ha var för sig.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: