QUINOASALLAD

Till lunch idag gjorde jag en quinoasallad och till det hade vi laxfiléer. Receptet är för 2-3 personer!

Du behöver:
1 dl quinoa
2 dl vatten
1 krm salt

2 laxfiléer
2 avokado
1/4 gurka
1/4 röd paprika
Valfri grönsallad
1 citron
Peppar & salt


Gör såhär:
1. Koka quinoan med 2 dl vatten på mellanvärme i ca 15-20 minuter.
2. Kärna ur avokadon och skiva till önskad storlek. Skiva dom anda grönsakerna också!
3. Skölj salladen och blanda ihop med grönsakerna.
4. Stek laxen. Blanda samtidigt ihop salladen och quinoan, tillsätt 1 tsk olivolja och 1 tsk pressad citron. Servera tillsammans med laxen!


VAD JAG DRICKER VARJE MORGON

Under ser ni mitt favoritte. Det är hur gott som helst och så är det framför allt grönt te vilket är nyttigt och bra för kroppen. Jag köper mitt på Konsum och det ligger runt 20-lappen!


CHOKLADFONDANT

Hade en mysig kväll igår med väldigt god mat. Vi åt kycklingroullader och sen gjorde jag chokladfondant, vilket blev lyckat och hur gott som helst. Recept kommer inom kort!


HELGFRUKOST

Åt som vanligt på lördagarna en god frukost. Älskar de här morgnarna med både prinskorv, pappas äggröra och mina scones! Hur gott som helst.


TACOSALLAD

Gjorde en god tacosallad från köttfärsen igår. Tog bara valfri sallad tacofärsen min favorit crème fraishe och nachochips sen va det klart! Superenkelt och supergott.


ASIATISK FLÄSKFILÉGRYTA

Kan inte minnas om jag lagt upp det här receptet innan, så lägger upp det igen i så fall för det var så gott! Ibland när vi inte vet vad vi ska äta för mat i huset här går jag alltid in i min blogg och kollar inspiration. Efter det mina receptböcker och sen mattidningar! Lördagar brukar vara en sån dag när jag tar fram massor med gamla recept. Längtar tills imorn!

Ingredienser:     5 personer
1 fläskfilé (600g)
2 röda paprikor
1 gul paprika
1 paket sockerärtor
ca ½ liten purjolök
2 msk riven ingefära
1½ burk cocosmjölk
Salt och peppar
Curry
3 msk soja
2 msk sweet chili
Cashewnötter

Gör såhär:
1. Skiva fläskfilén i ganska så små bitar. Stek dom tillsammans med smör, salt, peppar och curry. Stek så de nästan är helt genomstekta.
2. Samtidigt som köttet steks, skiva 1 röd paprika och den gula paprikan. Riv ingefäran och skär strimlor av purjolöken. Stek först ingefäran sen i med resten!
3. Lägg i köttet i woken och tillsätt 3 msk soja. I med cocosmjölken och låt puttra i 5 minuter.
4. Rosta cashewnötterna så länge. Tillsätt sweet chilin i grytan. De sista 3-4 minuterna så lägger du i sockerärtorna. Servera med ris, paprika och cashewnötterna!


DET HÄR ANVÄNDER JAG OFTA

Här är några grejer som jag använder dagligen. Nu blir det tacokväll hos familjen olsson!


KYCKLINGSPETT

 
Denna månaden gjorde jag ett par marinerade kycklingspett. Hade dock varit mycket godare om vi grillat dom men det var lite väl kallt ute för det. Nu längtar jag bara tills jag får lägga upp massor recept från grillen! Men tills dess, här har ni receptet på kycklingspetten (6 personer)
 

Ingredienser:
800 g kycklingfilé
1 dl japansk soja
saften av 2 limefrukter
1 dl sweet chilisås
1½ msk sesamolja

Gör såhär:
1. Skär kycklingen i lagom stora spettbitar.
2. Blanda ihop ingredienserna till marinaden i en bunke och lägg i kycklingen. Ställ in i kylskåpet och låt marineras i 30 minuter. Gärna längre! (Jag hade mina inne i 1½ timme)
3. Trä på kycklingen på spetten och stek/grilla tills de är klara!


JORDGUBBSPLÄTTAR

Gjorde ett par nya pannkakor idag efter träningen. Smaksatte dom med jordgubbar. Det blev 6 eller 7 stycken!

Du behöver:
1,5 dl glutenfri grov mjölmix
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljpulver
1 ägg
1 dl mjölk
ca 6-7 st frysta jordgubbar

Gör såhär:
1. Tina jordgubbarna i en skål. Blanda alla de torra ingredienserna i en annan skål.
2. Tillsätt mjölk, ägget och de tinade OCH mosade jordgubbarna (mosa dom med en gaffel) Blanda ihop till en smet.
3. Stek på mellanvärme i ca 3 minuter på varje sida!

Jag hade vaniljyohurt till och det va mumsigt!



CEASAR SALLAD

Gjorde världens godaste ceasar sallad. Här har ni receptet, för 4 st! Och förlåt för världens sämsta bild...

Du behöver:
400 g romansallad
4 st kycklingfilé
1 paket bacon
1/2 gurka
4-5 msk ceasarsallads dressing. (jag köpte Felix)

Gör såhär:
1. Börja med att steka kycklingen med salt och peppar. Skölj sedan salladen och gurkan och skiva den. Bryt sedan salladen i tre!
2. När kycklingen är klar stek bacon! Lägg salladen i en stor skål och tillsätt dressingen. Rör om med luftiga tag så att salladen inte trycks ihop. När dressingen är jämt fördelat lägg upp den i skålar.
3. Skriva kycklingen och lägg över salladen och sedan baconen. Lägg på några skivor parmesanost och krutonger!


FRUKOST!

Gjorde pannkakor till frukost. Var duktig och skrev receptet direkt! Så här har ni, det blev 7 st!

Du behöver:
1 dl havregryn
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
2 tsk kokosflingor
1 ägg
1 dl mjölk

Gör såhär:
1. Mixa havregrynen så de blir till mjöl. Blanda alla torra ingredienserna.
2. Tillsätt sedan mjölk och ägg. Stek på mellansvag värme i ca 3 minuter på varje sida!


KYCKLING I KOKOSMJÖLK OCH JORDNÖTSSMÖR

Gjorde en snabb och väldigt god kycklinggryta till lunch i veckan! Här har ni receptet.

3 personer

Du behöver:
2 stora kycklingfiléer
2 msk soja
2 msk sweet chilsås
2 msk jordnötssmör
1 burk kokosmjölk light
peppar och salt

Gör såhär:
1. Skiva kycklingen i strimlor. Stek i smör och krydda med peppar och salt. Tills kycklingen är helt genomstekt.
2. Tillsätt kokosmjölken och resten av ingredienserna. Låt puttra i 5-7 minuter.
3 Red såsen med maizena om det behövs. Servera med ris!