HEMMAGJORD PIZZA

 
För drygt en vecka sedan gjorde vi pizza hemma. Lyckades otroligt bra med min pizzabotten! Tänkte slänga ut receptet på detta inom kort framtid! Blir hungrig av att titta på bilderna......
 
 
 

NICE, FRANKRIKE

 
Här är vart jag har hållit hus de senaste dagarna. Har tävlat i den underbara staden Nice i Frankrike! Tänkte berätta mer om hur det gått i ett annat inlägg när jag är på plats i Mörrum igen. Hade en underbar kväll med mamma och pappa vid stranden och god mat! Nu ska jag packa ner det sista innan vi beger oss mot flygplatsen! Smell you later!

BAKNING



Bakade som sagt i lördags. Mitt fjärde försök på macarons! Lyckades gjorde jag också. Dom blev väldigt goda kan jag lova.

GREKISKA BIFFAR

En av mina favoritbiffar är de Grekiska biffarna. Gillar också chilibiffarna men dessa är lite godare! Enkla att göra är de också. Detta var vår söndagsmat förra veckan!

Ingredienser: 6-7 personer
700 g nötfärs
1 paket fetaost
1 burk soltorkade tomater
1 ägg
1 msk fiberHUSK
salt
peppar

Gör såhär:
1. Lägg köttfärsen, ägget och fiberHUSK i en skål. Hacka fetaosten och tomaterna och lägg i dom i färsen.
2. Blanda ihop ingredienserna och tillsätt salt och peppar. Forma färsen till biffar och stek på medelhög värme i ca 4 minuter på varje sida. Serveras med klyftpotatis och chilisås.


LÖRDAGSBAK


Gissa vad jag bakar idag?! Ska också laga mat om en stund, ska prova något nyss så om det blir bra så får ni veta receptet!


EN LITEN KAKA

 
Har gjort en förändring på receptet på mina cookies. Dom blev super goda! Receptet kommer inom kort.

TACOPAJ

 
En av de godaste tacorätterna måste ändå vara tacopaj. Hittade på detta receptet själv för något år sedan!
 
Ingredienser: 1 hel paj!
250 g smör
ca 2-3 dl vetemjöl
2 msk vatten
500-600 g köttfärs
2 st påsar tacokrydda
1 stor cremé fraishe
1 vitlöksklyfta
Några körsbärstomater
Riven ost
Natchochips

Gör såhär:
1. Vänta tills smöret är rumsvarmt. Blanda sedan ihop smör, vetemjöl till en grynig massa. Tillsätt vatten och knåda degen. Tryck ut degen i en pajform och nagga den. Förgrädda i ugnen i ca 4-5 minuter på 175°.
2. Stek köttfärsen tillsammans med tacokryddan . Ta ut pajdegen och lägg på kööttfärsen.
3. Blanda ihop cremé fraichen, osten och pressa i vitlöken. Lägg på blandningen över köttfärsen. Strö över lite riven ost och dela körsbärstomaterna på mitten och stick i lite natchochips i pajen.
4. In i ugnen i ca 15 minuter tills osten smällt. Låt svlana innan servering!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

FRUKOSTTIPS

 
Ett bra tips om man är trött på vanlig havregrynsgröt. Gör samma sak men tillsätt några hallon. In i micron och rör sedan om. Detta är vad jag äter till frukost innan mina morgonträningar! Hur gott som helst.

Röd curry med kräftskärtar

4 personer
Ingredienser:
1 stor burk kräftskärtar
1 gul paprika ½ burk strimlad bambuskott
½ påse babyspenat
2 burkar crème fraiche
1 ½ dl vatten
1 vitlöksklyfta
1 msk tomatpuré
1 msk sweet chili
Peppar
Cayennpeppar
Röd curry
Salt

 

Gör såhär:
1. Pressa vitlöken och stek den tillsammans med paprikan i olivolja. Tillsätt bambuskotten efter ca 3 minuter.
2. Häll i crème fraichen, vatten, tomatpurén, sweet chilin och kryddorna och låt koka upp. Hur mycket av varje krydda är upp till dig själv eftersom det kan bli starkt. Jag gillar ganska så starkt. Men häll i lite och sen smaka av innan mer!
3. När såsen kokat upp så häller du i kräftskärtarna och babyspenaten. Låt koka i 2 minuter innan servering! Serveras med nudlar.

En väldigt enkel och god rätt!


FRENCH FRIES

4 portioner

Ingredienser:
1 kg potatis (5-6 stora av fast sort)

Gör såhär:
1. Skär potatisen i centimetertjocka stavar. Lägg dom i ett durkslag och skölj dom noga. Torka dom med en ren handduk.

2. Fritera ett par minuter tills dom blivit gyllenbruna.

Låt rinna av och ät direkt!


GÅRDAGENS LUNCH

 
Detta åt vi igår till lunch! Receptet kommer senare. Kallkök i skolan idag, längtat hela veckan! Sen blir det tre rätters middag här hemma! Underbart.

DAGENS TRÄNING

 
Bild från en träning i Finland.
Tänkte berätta om dagens träning!
8,00-9,00 Körde massor med steg. Kollade lite detaljer i långa programmet la till lite och fixade. Också piruetter!
14,00-15,00 Uppvärmning med steg och bågar. Sen hoppade jag igenom hoppen till programmet. Långa idag. Kärde igenom det. Hoppade det jag missade och sen piruetter i slutet!
15,00-15,40 Fysträning med mitt skräddasydda fysschema. Bål + spensthopp!
 
Va också på en liten stund extra och åkte i mina nya skridskor som jag fick i eftermiddag! Skönt med hårda skridskor igen... Nu ska dom åkas in innan näsya tävling som är i Nice, Frankrike!

PYSSEL I KÖKET

 
Har lagat mat och pysslat i köket hela dagen idag! Detta är en av grejerna jag har gjort. Hemmagjorda french fries. Superenkelt och mycket godare än köpta! Receptet kommer inom kort.

KYCKLINGWOOK

 
Ni som känner mig vet att jag älskar all asiatiskt mat. Min favorit måste vara olika sortes wook. Slängde ihop en snabb wook förra veckan.

Ingredienser: För ca 5-6 personer
1 stort paket kyckling
En påse champingoner
1 vitlöksklyfta
Hoi Sin sås, två stucken
Indisk tika misala krydda
Sweet chilisås
Soja
Salt & peppar
1 paket nudlar

Gör såhär:
1. Dela kycklingen i strimlor, pressa vitlök och stek tillsammans med olivolja.Tillsätt kycklingen.
2. Vidare till svampen. Hacka dom i skivor. Det kan verka mycket men det blir lagom.
3. När kycklingen är genomstekt så lägger du i champingonerna. Tillsätt dom torra kryddorna.
4. Efter att du stekt dom i några minuter så lägger du till hoy sin såsen, soja och sweet chili. (ungefär 1 msk soja & sweet chili)
5. Låt stå och puttra i 7-9 minuter. Koka nudlarna.
Klart! Wook är gott att spara i kylskåpet som lunch dagen efter!
 
Där har ni en enkel wook. Nästa gång när jag gör min signaturwook som man säger så fint på engelska så ska jag dela med mig av receptet. Den bästa wooken jag vet!

MIN KONSTÅKNING

Bild: Ottosson photo

Tänkte att jag ska börja skriva lite mer om hur jag tränar, hur jag äter innan och efter mina träningar. Förberedelser inför tävlingar mm. Intressant? Ska såklart fortsätta skriva om mat som jag gjort tidigare. Ska också bli lite bättre på att uppdatera. Ska träna om en stund, ett nytt recept kommer upp senare idag!

WOOK

 
När jag kommer hem, imorn igen så lovar jag en bättring på bloggen. Det första nya receptet då är en variant på wook!

SMOTHIE

Förlåt är nog det första jag ska säga på grund av min dåliga uppdatering! Har en orsak, är iväg på tävling i Finland. Den senaste veckan har allt handlat om skolan, träning och förberedelse. Första internationella denna säsongen. Längtar redan tills nästa tävling! Vet inte om ni är intresserade om min konståkning? Isf ska jag berätta mer om hur det går, hur mycket jag tränar?

Har iaf ett lätt recept på en bärsmothie här!
Ingredienser: För ca 2 personer!
Vanlig vaniljyoghurt
Valfria bär. Använd gärna frusna bär så blir det kallt och mycket godare!

Gör såhär:
1. Mixa ihop alla ingredienserna i en mixer. Rör om lite efter några minuter så det inte blir klumpigt.