HEMMAGJORD PIZZA

NICE, FRANKRIKE

BAKNING

Bakade som sagt i lördags. Mitt fjärde försök på macarons! Lyckades gjorde jag också. Dom blev väldigt goda kan jag lova.
GREKISKA BIFFAR

En av mina favoritbiffar är de Grekiska biffarna. Gillar också chilibiffarna men dessa är lite godare! Enkla att göra är de också. Detta var vår söndagsmat förra veckan!
Ingredienser: 6-7 personer
700 g nötfärs
1 paket fetaost
1 burk soltorkade tomater
1 ägg
1 msk fiberHUSK
salt
peppar
Gör såhär:
1. Lägg köttfärsen, ägget och fiberHUSK i en skål. Hacka fetaosten och tomaterna och lägg i dom i färsen.
2. Blanda ihop ingredienserna och tillsätt salt och peppar. Forma färsen till biffar och stek på medelhög värme i ca 4 minuter på varje sida. Serveras med klyftpotatis och chilisås.

LÖRDAGSBAK

Gissa vad jag bakar idag?! Ska också laga mat om en stund, ska prova något nyss så om det blir bra så får ni veta receptet!

EN LITEN KAKA

TACOPAJ

250 g smör
ca 2-3 dl vetemjöl
2 msk vatten
500-600 g köttfärs
2 st påsar tacokrydda
1 stor cremé fraishe
1 vitlöksklyfta
Några körsbärstomater
Riven ost
Natchochips
Gör såhär:
1. Vänta tills smöret är rumsvarmt. Blanda sedan ihop smör, vetemjöl till en grynig massa. Tillsätt vatten och knåda degen. Tryck ut degen i en pajform och nagga den. Förgrädda i ugnen i ca 4-5 minuter på 175°.
2. Stek köttfärsen tillsammans med tacokryddan . Ta ut pajdegen och lägg på kööttfärsen.
3. Blanda ihop cremé fraichen, osten och pressa i vitlöken. Lägg på blandningen över köttfärsen. Strö över lite riven ost och dela körsbärstomaterna på mitten och stick i lite natchochips i pajen.
4. In i ugnen i ca 15 minuter tills osten smällt. Låt svlana innan servering!

FRUKOSTTIPS

Röd curry med kräftskärtar

4 personer
Ingredienser:
1 stor burk kräftskärtar
1 gul paprika ½ burk strimlad bambuskott
½ påse babyspenat
2 burkar crème fraiche
1 ½ dl vatten
1 vitlöksklyfta
1 msk tomatpuré
1 msk sweet chili
Peppar
Cayennpeppar
Röd curry
Salt

Gör såhär:
1. Pressa vitlöken och stek den tillsammans med paprikan i olivolja. Tillsätt bambuskotten efter ca 3 minuter.
2. Häll i crème fraichen, vatten, tomatpurén, sweet chilin och kryddorna och låt koka upp. Hur mycket av varje krydda är upp till dig själv eftersom det kan bli starkt. Jag gillar ganska så starkt. Men häll i lite och sen smaka av innan mer!
3. När såsen kokat upp så häller du i kräftskärtarna och babyspenaten. Låt koka i 2 minuter innan servering! Serveras med nudlar.
En väldigt enkel och god rätt!
FRENCH FRIES

4 portioner
Ingredienser:
1 kg potatis (5-6 stora av fast sort)
Gör såhär:
1. Skär potatisen i centimetertjocka stavar. Lägg dom i ett durkslag och skölj dom noga. Torka dom med en ren handduk.
2. Fritera ett par minuter tills dom blivit gyllenbruna.
Låt rinna av och ät direkt!

GÅRDAGENS LUNCH

DAGENS TRÄNING

PYSSEL I KÖKET

KYCKLINGWOOK

Ingredienser: För ca 5-6 personer
1 stort paket kyckling
En påse champingoner
Hoi Sin sås, två stucken
Indisk tika misala krydda
Sweet chilisås
Soja
Salt & peppar
1 paket nudlar

Gör såhär:
1. Dela kycklingen i strimlor, pressa vitlök och stek tillsammans med olivolja.Tillsätt kycklingen.
2. Vidare till svampen. Hacka dom i skivor. Det kan verka mycket men det blir lagom.
3. När kycklingen är genomstekt så lägger du i champingonerna. Tillsätt dom torra kryddorna.
4. Efter att du stekt dom i några minuter så lägger du till hoy sin såsen, soja och sweet chili. (ungefär 1 msk soja & sweet chili)
5. Låt stå och puttra i 7-9 minuter. Koka nudlarna.
Klart! Wook är gott att spara i kylskåpet som lunch dagen efter!
MIN KONSTÅKNING

Tänkte att jag ska börja skriva lite mer om hur jag tränar, hur jag äter innan och efter mina träningar. Förberedelser inför tävlingar mm. Intressant? Ska såklart fortsätta skriva om mat som jag gjort tidigare. Ska också bli lite bättre på att uppdatera. Ska träna om en stund, ett nytt recept kommer upp senare idag!
WOOK

SMOTHIE

Har iaf ett lätt recept på en bärsmothie här!
Vanlig vaniljyoghurt
Valfria bär. Använd gärna frusna bär så blir det kallt och mycket godare!
Gör såhär:
1. Mixa ihop alla ingredienserna i en mixer. Rör om lite efter några minuter så det inte blir klumpigt.
