Quesadillas

 
Gjorde de här som mellanmål en dag. Minns att jag åt quesadillas i USA ett år. Då fyllda med kyckling bland annat. Man kan ha vad som helst i sin quesadillas, jag tog vad vi hade hemma vilket inte var så mycket alls! Här är i alla fall receptet. Quesadillas ska egentligen grillas och är godast då, men det funkar att göra dom på stekpannan också.
 
Ingredienser: 1 person
1 tortillabröd
Tacosås
Riven ost (ha gärna en starkare ost då det blir bättre smak!)
 
Gör såhär:
1. Lägg tortillabrödet på stekpannan och riv osten över. Häll ut lite klickar av tacosåsen!
2. Stek på mellansvag värme så att brödet inte bränns. När osten har smällt så lägger du ihop tortillabrödet på mitten. Stek på båda sidorna ett tag tills brödet fått färg. Dela i tre tårtbitar och servera gärna med någon dipsås till!
 

BANANPANNKAKA

Gjorde väldigt goda bananpankakor idag till mellanmål. Hade blåbär blandat med vaniljyoghurt till! Hur gott som helst!

Ingredienser: ( två ganska så stora plättar )
1 mosad banan
1 ägg
2 msk havregryn
smör att steka i

Gör såhär:
1. Blanda ihop alla ingredienserna till en smet och stek ca 3-4 minuter på mellanvärme!


CHILIBIFFAR

Här om dagen gjorde jag ett av mina favoritrecept, chilibiffar. Här är receptet, man kan egentligen ha vad som helst i biffar. Mina grekiska biffar är också väldigt goda! Här har ni receptet iaf.

Du behöver:
1 röd chilifrukt
1 gul chilifrukt
1 ägg
800g nötfärs
2 msk pofiber
1-2 msk olivolja
Salt
Peppar
Smör att steka i

Gör såhär:
1. Fin hacka chilifrukterna. Blanda ihop alla ingredienserna och peppra på ordentligt! Knåda färsen så att allt blandas jämt.
2. Forma till biffar i den storleken du vill ha. Stek sedan på mellanvärme i ca 3-4 minuter på varje sida!
Serveras med klyftpotatis, sallad och kall sås.





LÖRDAGSBRUNCH

I lördags åt vi en brunch med vår kusin! Det bjöds på frukter, scones, (receptet hittar ni HÄR!) äggröra, champingoner. Det var en bra start på en väldigt bra dag! Här är lite bilder.


TIPS PÅ MATLAGNINGSPROGRAM

 
Jag gillar att kolla på matlagningsprogram på TV. Inte bara för att man blir sugen på att laga mat utan att man också lär sig mycket! Här är några av mina favoriter.

Pluras kök - Spanien. Hur bra som helst! Klicka på bilden för att komma direkt till länken.



Vad blir det för mat. Per Moberg är ju som han är, men älskar hans kök och vilken mat han lagar! Klicka på bilden för att komma till länken.

 

FRUKOSTTIPS

Äter nästan alltid någon form av havregrynsgröt på morgonen. Kan bli tjatigt att äta vanlig varje dag så jag brukar variera mig. Den här är med hallon och kokos!

Du behöver:
ca 1,5-2 dl havregryn
1 msk kokos
ca 5 frysta hallon
vatten

Gör såhär:
1. Lägg havregryn, kokos och hallonen i en skål. Blanda runt.
2. Tillsätt vatten så att det täcker allt. In i micron på näst högsta effekt i 2 minuter! Servera med lite kokosflingor och hallon!


FINT


DAGENS LUNCH


Va inne i stan idag så vi köpte med oss sushi på vägen hem! Gud så gott det var, är nästan alltid sugen på sushi nu för tiden. Ikväll blir det kalas och god kalasmat! Ska ta med mig kameran tänkte jag. Kanonfredag!



MANDEL- & CASHEWRUTOR

 
Bakade bröd härom veckan. Helt utan mjöl! Det var gott, men snåla inte med pålägg.
 
Du behöver:
2½ dl mandel (Skalad! Finns att köpa)
2 dl cashewnötter
2 tsk bakpulver
½ dl pofiber
1 tsk fiberhusk
2-3 msk rapsolja eller olivolja
1½-2 tsk brödkryddor
1 burk kesella
2 ägg
Sesamfrön

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 225°.
2. Mixa mandeln och cashewnötterna tills de blivit som mjöl. Blanda ihop med de andra ingredienserna.
3. Lägg smeten på en plåt med bakplåtspapper på. Bre ut den så den blir ca 1 cm tjock. Strö över sesamfrön.
4. In i ugnen i ca 10-15 minuter tills brödet fått en fin färg. Låt svalna innan du skär upp i rutor och servera.

Du kan förvara brödet i frysen!
 

FÖRÄNDRING



Som ni kanske ser så har jag ändrat designen på bloggen idag. Ni får ursäkta den hemska röran som varit! Men nu är jag nöjd så det får vara som det är nu ett tag. Tänkte ge er ett litet smakprov vad som kommer att komma upp på bloggen inom den snaraste framtiden!

HEMMAGJORDA HAMBURGARE

Något som är fruktansvärt gott är hamburgare. Gjorde egna här om dagen. De blev hur goda som helst. Du kan ha vad som helst på egentligen men jag delar med mig av vad vi hade! Kortet är på mammas hamburgare!
 
Ingredienser: För 4 st!
500 g nötfärs
1 ägg
2 msk pofiber
Peppar
Salt
Sallad
Bacon (1 paket)
Hamburgerost
Rödlök
Tomat
Gurka
Aioli
Smokey BBQ sås

 
Gör såhär:
1. Lägg nötfärsen i en skål och blanda i ägg, pofiber, salt och peppar. Krydda mycket med salt och peppar så burgaren får ordentlig smak!
2. Forma färsen till stora burgare. Tänk på att dom krymper ganska mycket när du steker dom. Stek burgarna tills de är näst intill genomstekta. Lägg dom sedan i en ugnssäker form och häll över smokey BBQ såsen på varje burgare. In i ugnen.
3. Stek baconen och låt rinna av på en tallrik med hushållspapper. Skiva grönsakerna och stek brödet något så det får lite färg.
4. Ta ut burgarna ur ugnen. Lägg en klick aioli på brödet tillsätt skivad tomat, lök och gurka. Sedan burgaren, osten och baconskivor. Serveras med sallad eller pommes!

SCONES

Gjorde scones till frukost idag. Den lite mer nyttigare varianten. Dom blev hur goda som helst, plus att de är lätta att göra. Här har ni receptet! Det blev 4 stycken (beroende på hur stora man gör dom!)

Du behöver:
3 dl havregryn
2-3 dl grov mjölmix
2 dl mellanmjölk
50 g smör
4 tsk bakpulver
3 msk kesella
salt

Gör såhär:
1. Blanda ihop alla ingredienser i en bunke. Tillsätt mjöl om det behövs.
2. Grädda i ugnen på 250 grader i 15-20 minuter!


DAGENS MAT

 
Idag gjorde vi en favorit i repris, ändrade dock lite i receptet så jag skriver om det. Eller så hittar ni det HÄR !
 


Ingredienser:
400 g pasta.
1 gul lök.
1 klyfta vitlök.
1 msk olivolja.
40 g smör.
3 msk vetemjöl.
0,5 l mjölk.
2 dl grädde.
1 dl creme fraiche.
1 tärning fiskbuljong.
2 msk vitvinsvinäger.
1½ tsk salt.
2 krm vitpeppar.
3 krm svartpeppar.
250 g skalade räkor.
200 g skalade kräftstjärtar.
200 g babyspenat.
1/2 burk cocktailtomater.
2½ msk tomatpuré.
+ Lite parmesanost till garnering.

Gör såhär:
1. Sätt på vattnet till pastan, glöm inte att salta det. När vattnet kokar lägger du i pastan och kokar den efter anvisningarna, skiftar beroende på vilken pasta du använder.
2. Nu över till såsen. Hacka den gula löken väl och pressa vitlöken.
Lägg 40g smör och 1 msk olivolja i en stor panna.
3. Lägg löken och vitlöken i smöret och olivoljan, stek i någon minut.
4. Pudra över mjölet och rör om så mjölet inte klumpar sig.
5. Häll i mjölken och låt det koka upp.
6. Tillsätt grädden, creme fraichen, fiskbuljongtärningen, vinäger, salt, vitpeppar, svartpeppar, tomatpurén och cocktailtomaterna.
Viktigt att du smakar av såsen nu så du får i den mängd salt, peppar, vinäger och tomatpuré du tycker blir godast.
7. Skölj babyspenaten i ett durkslag.
8. När pastan nästan är klar - blanda i räkor, kräftstjärtar och babyspenat i pastasåsen och låt puttra lite lätt i ca 2-3 minuter. Spara lite spenatblad till garnering.
9. Tillsist - blanda ner pastan i såsen och rör om. Du kan också ha var för sig.


INSPIRATION


AMERIKANSKA PANNKAKOR

Tänkte dela med mig av receptet på de goda amerikanska pannkakorna vi åt i helgen. Detta blev typ för tre stycken beroende på hur många man tar!

Du behöver:
2 st ägg
3 dl mjölk
4 dl vetemjöl (jag hade varken vanligt vetemjöl så det blev en väldig blandning av mjöl!)
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
Lite vaniljsocker
Smör till stekning

Gör såhär:
1. Blanda ägg, mjölk och vaniljsocker. Blanda sedan ihop de torra ingredienserna i en separat bunke.
2. Tillsätt sedan ägg och mjölk blandningen försiktigt.
3. Stek i ca 2-3 minuter på varje sida tills de fått fin färg!


KOKOSKYCKLING MED CHILI OCH JORDNÖTSSÅS

Pappa höll på att laga mat när jag kom hem! Jag som gillar all mat från det asiatiska köket älskade denna rätten! Receptet är för 4 stycken!!

Du behöver:
4 st kycklingfiléer
1 gul lök
2 st vitlöksklyftor
1 röd chili
1 msk rapsolja
1 msk farinsocker
2 msk soja
1 msk kycklingfond
1 tsk pressad citron
3 msk jordnötssmör
4 dl kokosmjölk (lätt)

Gör såhär:
1. Skär kycklingen i bitar. Hacka lök och finhacka vitlöken. Kärna ur och finhacka chilin.
2. Fräs kycklingen och lök i olja tills de fått färg. Tillsätt sedan vitlök och fräs ytterligare 2-3 minuter. Tillsätt salt, sedan chili, socker, soja, kycklingfond, citronsaft, jordnötssmör och kokosmjölk. Låt koka i 15 minuter på svag värme.

Servera med ris och sallad!


FRUKOSTTIPS - MINUTE MUGCAKE

Till alla er som inte vet vad ni ska äta till frukost!

Minute mugcake

Du behöver:
1 ägg
0,5-1 msk vatten
3,5 msk havregryn
1 krm bakpulver
1 msk kanel
1 msk kokosflingor
0,5-1 msk vaniljpulver
0,5-1 tsk stevia
Hade också i en bit riven äpple!

Gör såhär:
1. Blanda de torra ingredienserna i en mugg. Tillsätt ägg, vatten och de rivna äpplena.
2. In i micron på högsta värme i 1,5 minut. (Jag hade på 1000 i 1,5 min)
3. Ät toppad med vaniljyohurt och kokosflingoroch frukt vid sidan om!


FRUKOST

Idag bjuds det på amerikanska pannkakor med jordgubbar och banan. Älskar lördagsfrukostar!


KVÄLLENS MIDDAG

Kvällens middag! Det va så gott med sushi och Kinamat. Mums. Morgondagen blir en slappedag, så tänkte uppdatera med ett brödrecept, helgfrukost mm! Håll ögonen öppna!


SNACKS TIPS FRÅN http://ebbawennerstrand.blogg.se/

Testade göra som Ebba, att lägga in vindruvor i frusen. Förbannat gott!


DAGENS LUNCH

Gjorde ett bröd som man steker! Vi hade kebabkött och broccoli till. Här har ni receptet! Det blir ca 4 st bröd.

Ingredienser:
2 äggvitor
ca 30 g smör
1,5 dl varmt vatten
20 g jäst (ca hälften av hälften!)
0,5 dl mjölk
3 dl glutenfri grov mjölmix
1 msk fiberHUSK
2,5 dl bovetemjöl
2 tsk stevia

Gör såhär:
1. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken. Häll i fingervarmt vetten i en bunke och smula ner jästen. Lägg i mjölk och smörblandningen.
2. Tillsätt äggvitorna och resten av ingredienserna tills det blivit en smet. Låt jäsa i ca 20-30 minuter.
3. Kavla ut brödet i ca 1 cm tjocka bitar. Tillsätt vetemjöl om det är kladdigt! Nagga innan du steker det! Stek sedan tillsammans med olivolja ungefär 3-4 minuter på varje sida! Ha uppsikt hela tiden så du inte bränner brödet. Servera tillsammans med till exempel kebabkött eller fajitas!


BUFFÉ


IGÅR

Tränade igår och har haft en träning till idag. Tävlingen är inte förrän i eftermiddag! Bilden är på mig och EM mästarinnan Carolina Kostner!


JAG LEVER

Jo jag lever, har åkt till Tyskland och Oberstdorf. Från den ena tävlingen till den andra! Ska försöka vara duktig att jag ta någon bild... Imorn är det tävling som gäller så håll tummarna!!