ISLAND II

Första träningen är avklarad och nu ska jag till ishallen för att äta och kolla på några av de svenska åkarna! En bild på mina två tränare från efter träningen! Kim till vänster och mamma till höger.


ISLAND

Hej! Befinner mig just nu på Island för nordiska mästerskapen i konståkning! Tänkte att jag kunde uppdatera lite mesans jag är här. Har haft fullt upp i veckan, därav anledningen att jag inte har bloggat. Jag har testat på varit i ett riktigt restaurangkök, vilket var hur roligt som helst! Ska fortsätta med det efter mina två internationella tävlingar nu. Mer om det senare! Bilderna nedan är från igår!


KVÄLLENS!

Är kass på att uppdatera... Jag vet! Ska försöka bli bättre. Här har ni en wook jag gjorde ikväll!

Ingredienser: för 4 personer!
2 st stora kycklingfiléer
1 röd paprika
1 gul paprika
0,5 broccolikrans
olivolja
soja
teryakisås
tandoori krydda
peppar
salt
3-4 msk vatten
Cashewnötter

Gör såhär:
1. Dela kycklingen i strimlor. Stek tillsammans med olja, salt och peppar.
2. Hacka paprikan och dela på broccolin. När kycklingen är färdigstekt tillsätt grönsakerna.
3. Tillsätt mer olja, soja och tandoori kryddan. Efter ett tag tillsätt teryakisåsen, ca 0,5 dl och vattnet.
4. Låt puttra i ca 4-5 minuter, tillsätt sedan cashewnötterna! Koka upp nudlarna under tiden! ÄT!


FRUKOST

Chokladpannkakor med egen jordgubbssylt! Så enkelt, så gott!

Ingredienser:
1 ägg
1 äggvita
2 msk turkisk yoghurt
2 msk mjölk
ca 1-2 msk kakao
1 tsk socker
1 tsk bakpulver
ca 1-2 dl glutenfri grov mjölmix (här kan ni också använda grahamsmjöl!)

Gör såhär:
1. Blanda ihop alla ingredienserna i en skål. Stek dom ca 3-4 minuter på varje sida!
2. Ta upp ca 3-4 FRUSNA jordgubbar och micra dom i ca 1-1,5 minut i en liten skål! Tom på vattnet som blir över. Mosa sen jordgubbarna med en gaffel. KLART!


DAGENS LUNCH!

Det finns så många olika varianter av tacos! Tacopaj är en av våra favoriter, också vanlig tacos är väldigt gott. Valde att testa något nytt idag!

Ingredienser: 1-2 personer!
1 gul paprika
1 röd paprika
Tacokryddad köttfärs
Ost
Valfri sallad att ha vid sidan om!

Gör såhär:
1. Stek köttfärssås och tillsätt kryddan. Dela paprikorna på mitten och skär bort kärnhuset och alla kärnorna.
2. När köttfärsen är färdigstekt fyll paprikan med färsen! Strö över lite ost.
3. In med paprikorna i ugnen tills osten är smällt ca 200 grader. Serveras med valfri sallad!


LUNCH

Gårdagens lunch! Ska snart göra en ny variant av taco.


TILLBAKA

Nu är jag tillbaka efter ett litet uppehåll! Har några bra recept som jag ska lägga ut här.


SVAR PÅ FRÅGOR!

Har fått två frågor angående mat och min idrott. Tänkte att jag svara på dom i ett inlägg.

"Hej älskar din blogg!
Jag åker också konståkning och har en fråga som jag hoppas du kan svara på :)
Äter du onyttigt under veckorna eller har du 1 äta vad du vill dag eller aldrig onyttigt? Med onyttigt menar jag tex efterätter, läsk, kakor glass och liknande :)
Tacksam för svar! :D"

Hej Julia!
Jag brukar ha en äta onyttig dag och det är oftast fredagarna om jag inte är på tävling! Ibland händer det att jag inte alls är sugen på något sött och ibland är jag!
Kram!

"Får du äta allting med tanke på din idrott?"
Elsa, ja jag får äta exakt vad jag vill :) det är ingen som sagt åt att jag bara ska äta en speciell kost. Jag äter som jag gör för det får mig att må bra och jag vet också vad sin krävs för att jag ska orka träna så mycket som jag gör. Och det är mat, ordentlig mat! Sen är jag också glutenallergiker vilket betyder att jag inte kan äta allt som andra kan. :)
Kram

Hoppas ni är nöjda med svaren! Om ni har någon fråga bara skriv till mig. Smell you later!


DET HÄR ÄR JAG

Tänkte berätta lite kort om mig själv för er som nyligen har hittat till min blogg! Mitt namn är alltså Isabelle Olsson och jag bor i en liten håla, Mörrum. Där åker jag konståkning på elitnivå och representerar Sverige på internationella tävlingar, lagar massor med mat. Jag går i skolan i Karlshamn med bara några kurser kvar. Efter skolan ska jag ta kurser som har med matlagning, hälsa och livsmedel att göra! Sen ska jag gå en kockhögskola! Drömmen är att en dag äga min egen resturang. Men innan dess så är drömmen att vara med och tävla bland dom bästa i världen om en OS-medalj i konståkning! När jag inte tränar, går i skolan eller laga mat så umgås jag med min pojkvän som jag har haft sen över 2 år tillbaka och såklart mina bästa vänner!



NYÅRSMENY - EFTERRÄTT

Och nu till efterrätten! Gjorde den här som en tårta en gång och alla älskade den. Så jag gjorde samma fast jag skärde ut minde portioner. Vi hade dock ätit så mycket att vi knappt orkade äta upp efterrätten! Här har ni receptet!

Ingredienser:         1 tårta
Botten:
75 g smör
2 st ägg
1 dl strösocker
4 msk kakao
1 tsk bakpulver
0.75 dl vetemjöl
Hallonmousse:
600 g frusna hallon
5 st gelatinblad
2 små ägg (äggvitan)
1 ½ dl socker
2 ½ dl grädde
 
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175°. Spänn fast bakplåtspapper i en rund form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
2. Smält smöret och ställ åt sidan. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt kakao, vetemjöl och bakpulver och rör ner i äggsmeten. Häll i det smälta smöret och blanda ihop till en smet. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen 20 min. Låt kallna eller frys.
3. Mousse: Tina bären och passera dem genom en finmaskig sil. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Vispa äggvitan med 0,75 dl socker som tillsätts lite i taget. Vispa grädden fast för sig. Blanda 0,5 dl strösocker i hallonpurén och blanda med äggvitan.
4. Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull. Rör ut gelatinet med lite av hallonblandningen och häll det i en fin stråle ner i resten. Rör hela tiden. Vänd slutligen i grädden med luftiga tag.
5. Fördela moussen i formarna. Skaka formarna något så moussen fördelar sig jämnt. Ställ kallt fram till servering.
6. Servering: Skär med en mjuk tunn, varm kniv längs kanten och lyft försiktigt av formen. Smält chokladen i mikrovågsugn eller över vattenbad. Du kan använda en gaffel till att göra ett mönster över moussen. Fryst tårta kan garneras direkt när den tas ur frysen. Lyft tårtan från papperet och botten med hjälp av flera stekspadar till ett tårtfat.

FRUKOSTTIPS II

Här kommer fortsättningen!



Havregrynsgröt toppad med bananer. Kokt ägg, isvatten och grönt te!



Tvåskivor att mitt egna bröd med skinka på. Blandade frukter (mango, kiwi och hallon) toppat med honung och tuskisk yoghurt och isvatten!



EN NY FAVORIT!

Gjorde en ny rätt i förra veckan! Receptet kommer snart.


FRUKOSTTIPS!

Sa ju att jag skulle lägga upp tips på frukost. Her you go! Två goda frukostar! Ska lägga upp två till inom kort, det kommer alltså mer frukosttips!



Bananpannkakor receptet hittar ni HÄR



God ost och skinkomelett! Receptet hittar ni HÄR!

KYCKLINGMACKA!

Åh vad jag gjorde en god lunch för några dagar sen! Enklet och JÄTTEGOTT! Här får ni receptet.

Ingredienser:            5 personer
1 stort paket kyckling
5 st mina baguetter
1 paket fetaost
Champinjoner
Körsbärstomater
Ruccola
Smör till stekning
Salt och peppar
Crème fraiche soltorkade tomater och fetaost

Gör såhär:
1. Skiva kycklingen i tunna skivor. Stek tillsammans med smör, salt och peppar. Ha och LITE cayennpeppar (ta inte för mycket då blir det för starkt.)
2. Skiva champinjonerna och stek dom också. Dela baguetterna och stek dom så de får en gyllenbrun yta. Dela körsbärstomaterna och fetaosten.
3. Lägg först på fetaosten, kycklingen, tomaterna, champinjonerna, ruccolan och créme fraichen. Sen, ÄT!


FRUKOSTKSNACK

 
Tänkte att jag skulle ge er två frukosttips. Vad tycks? Tänkte börja lägga upp två nyttiga och goda frukostar redan imorn! Smell you later.


NYÅRSMENY - HUVUDRÄTT

Till huvudrätt på nyårsafton så gjorde jag en av mina absoluta favoriträtter! Fläskfilé fylld med mozzarella, soltorkade tomater och basilika! Ska lägga ut receptet på rösvinssåsen också tänkte jag. Men håller lite på det. Här har ni receptet på den andra maten iaf!


Ingredienser:                    5 personer
2 st fläskfilé (400g per fläskfilé)
1 paket mozzarella
1 kruka basilika
1 burk soltorkade tomater
Salt och peppar

Gör såhär:
1. Skär bort senor och fett från fläskfilén. Gör ett snitt i mitten av dom. Skiva tomaterna, mozzarellan och dela basilikablanden. Lägg i det i fläskfiléerna och stäng dom med hjälp av tandpetare.
2. Stek fläskfiléerna med smör, salt och peppar tills de fått en ganska så gyllenbrun yta. Under tiden köttet steks skala och skiva potatis och morötter. Stekningen tar ca 10 minuter.
3. In med potatisen i ugnen på 200°. Efter 5 minuter in med köttet i 15 minuter. Efter det har gått 15 minuter ta ut köttet och ta ut tandpetarna och skiva upp det i ca 2-3 cm tjocka skivor. Ta sedan ut potatisen ur ugnen. Serveras med rödvinssås!


GLUTENFRITT KANELKNÄCKEBRÖD

Provade mig fram när jag gjorde detta knäckebrödet! Om det behövs så tillsätt mer vatten! Det var jag tvungen att göra.

 
Ingredienser:    ca 8-10 knäckebröd
1 ½ dl glutenfritt havregryn
1 dl fibrex
2 dl krossat bovete
1 ½ msk fiberHUSK
1 dl glutenfri grov mjölmix
2-3 dl vatten
1-2 msk olivolja
3 ½ tsk kanel
 
Gör såhär:
1. Blanda ihop alla torra ingredienserna i en skål. Tillsätt sedan vattnet och oljan.
2. Blanda ihop allt och knåda till en deg. Kavla ut den till önskad tjocklek och form. (kavla ut den på ett bakplåtspapper så blir det inte så kladdigt!)
3. In i ugnen på 200° i ca 20-25 minuter. Kolla till dom efter halva tiden och vänd på dom. Låt dom svalna innan servering!


LYXAT TILL DET

Pappa gjorde lyxmat idag eftersom jag inte kommer vara hemma i helgen på grund av koreografi i Norrköping, landslagsträff i Linköping och elitserietävling där! Datorn följer såklart med och jag kommer uppdatera precis som vanligt!


2013-01-08

 
Har alltså tränat nästan hela dagen känns det som. Det har gått bra! Var hemma och lagade lunch mellan passen bara. Nu ska jag ta tag i lite skolarbete innan Sveriges mästerkock, om några år kanske jag är med där! Tänkte visa er ett par nya träningsbyxor som jag ska ha på gymmet. Från Cubus, extrapris 149 svenska kronor.

 

LAX MED PARMESAN OCH VÄSTERBOTTENOST

 
1 paket babyspenat
5 st laxfile
Parmesan
Västerbottenost
5 dl grädde
Champinjoner
Potatis ca 2-3 per person
Salt och peppar
 
1. Skala potatisen. Skär sedan champinjonerna i skivor, stek dom tillsammams med smör.
2. Lägg babyspenaten i en ugnssäker form. Tillsätt laxen, om du vill kan du dela laxfileerna i två. Lägg i den stekta svampen och riv sedan över ostarna ungefär hälften av varje ost! Peppra och salta ordentligt.
3. Häll över grädden. In med laxen i ugnen i ca 20 minuter på 200°. Servera tillsammans med pressad potatis och sallad.





KVÄLLENS GODA

Här ser ni kvällens mat! Supergott och enkelt. Recept kommer inom kort!



MATMAGASINET

 
Jag och pappa prenumerera på matmagasinet. Köpte några olika mattidningar för några månader sen och skulle välja en att prenumerera på då. Matmagasinet var absolut den bästa! Allt från festmenyer till enkel vardagsmat. Så när jag inte har någon fantasi så kollar jag recept ur arkiven där! Nu ska jag slänga i mig lite falukorv och sen till träning nummer 2!

 
 

NYÅRSMENY - FÖRRÄTT

Till förrätt gjorde jag som sagt bruschetta som är väldigt enkelt men också väldigt gott! Det är nog en av mina favoritförrätter. Man kan också välja att ha något tillbehör till bruschettan som till exempel mosarella ost eller feta ost. Jag gjorde den helt vanliga varianten! Laga och njut.

Bruschetta
Ingredienser:    6 personer
3 st stora tomater
1 kruka basilika
olivolja
Vitlök
1 pain riche (bröd)

Gör såhär:
1. Hacka tomaterna i små tärningar. Hacka också basilikan. Lägg de båda ingredienserna i en skål och blanda ihop dom tillsammans med 4 msk olivolja.
2. Dela brödet i ca 2 cm tjocka skivor. Häll olivolja på båda sidorna om brödet. Dela vitlöksklyftorna och gnid in det i brödet. Stek brödet så de blir gyllenbruna.
3. När brödet är klar lägg det på ett serveringsfat. Tillsätt sedan tomat och basilikablandningen.


RECEPT KOMMER


KANELKNÄCKEBRÖD OCH TRÄNING

Gjorde kanelknäckebröd igår. Recept kommer snart! Nu ska jag ära frukost sen iväg och träna.
Smell you later!


NYÅRSMENY

Såhär såg det ut på bordet under nyår då jag stod för maten! Förrätt var en mycket god bruschetta. Till huvudrätt serverades det basilika, mosarellaost och soltorkadetomater-fylld fläskfile med rotfrukter i ugnen och rödvinssås. Efterrätt var bakelse av chokladbotten och hallonmousse! Tänkte att jag publicera ett recept om dagen, hur låter det?

 
 

SÅ SANT SÅ

Ska åka in till stan en stund. När jag kommer hem ska jag visa er min nyårsmeny!
Smell you later!


KVÄLLENS MIDDAG

Mobilbloggar lite eftersom jag är hos den bästa! Vi lagade mat innan som ni ser på bilden. Snabbt enkelt och gott.

Ingredienser: en person
2 quornfile
champinjoner
valfri sallad

Gör såhär:
1. Stek quornfileerna med valfri krydda på. Dela champinjonerna och stek dom också.
2. Fixa salladen som du vill ha. Ät!